کد خبر: ۱۹۲۷۷
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۸

قطعه سازان داخلی در کشور چین چه می‌کنند؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به واردات بیشمار قطعات خودرو به کشور گفت: قطعه سازان داخلی یک شرکت تولیدی نیز در کشور چین راه اندازی و سفارشات را در آنجا تولید می کنند.
به گزارش خودروکار، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مصاحبه با رادیو با اشاره به واردات بیشمار قطعات خودرو به کشور گفت: قطعه سازان داخلی یک شرکت تولیدی نیز در کشور چین راه اندازی و سفارشات را در آنجا تولید می کنند.

عبدالرضا مصری گفت: «در صنعت خودرو به زیر ساختی وابسته هستیم که متعلق به ما نیست؛ لذا نمی توان به خودکفایی مورد نظر در حوزه تیراژ و کیفیت دست یافت.»

وی افزود: «اگر در صنعت خودرو مستقل عمل می کردیم، عوامل موثر در قیمت کیفیت، نظارت و توزیع بدست داخل می بود و می توانستیم اهرم های مورد نظر را کاهش، ارتقا یا جا به جا کنیم.»

مصری اضافه کرد: «بالغ بر 90 درصد ظرفیت ریلی کشور از نظر حمل بار مبتنی بر واردات قطعات خودرو است. ما نسبت به خودروی داخلی تعصب نشان می دهیم ولی همین قطعه سازان داخلی یک شرکت تولیدی نیز در کشور چین راه اندازی و سفارشات را در آنجا تولید می کنند.»

این نماینده مجلس اظهار کرد: «حتی مدیران خوردوسازی اعتقاد دارند این ساختار، خروجی مورد انتظار را نخواهد داشت و وقتی تصمیم گرفته شود صنعت خودروسازی صد در صد دولتی باشد و یک نظام مثل وزارت صمت پاسخگو باشد یا اینکه کار کلا در دست بخش خصوصی باشد وضعیت قابل حل خواهد بود.»

مصری گفت: «یک مدیر دولتی اگر برای طراحی یک خودرو با یک شرکت خارجی قرارداد ببندد، باید صد در صد محرمانه پیش رود؛ بنابراین باید سفارش یک پلت فرم جدید را بدهد و بایستی 200 میلیارد تومان هزینه کند! اما هیچ مدیری جرات بستن چنین قراردادی ندارد و بلافاصله در مطبوعات، مجلس و دولت مورد خطاب قرار می گیرد.»

وی در عین حال گفت :«بخش خصوصی این هزینه های ریسک را تقبل می کند اما ممکن است ورشکسته شود. در بسیاری کشورها یک صنعت خودروسازی وجود دارد اما بسیار موفق هم هستند.»


منبع: تسنیم


انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار